viktCoachning

viktminskning med coachande stöd genom hela processen

viktCoachning

Huvudmeny

Hoppa till huvudinnehåll
  • viktBlogg
  • viktMinskning i 3 steg
    • M&Co viktMinskningsprogram
    • steg 1 – viktnedgång
    • steg 2 – stabilisering
    • steg 3 – bibehållande
  • kontakt
  • om mig
  • referenser
    • före och efter
    • några ord …
  • kostnad
  • FAQ
  • forever young …
  • om BMI och kroppsfett
  • bra att veta …
    • kostbevakningen.se
    • utrensning med frukt
    • lingon stoppar viktuppgång
    • blåbär bryter ned fettceller
    • brännässla – med sopprecept
    • kokos
      • kokosolja
        • renande oljeterapi – oil pulling
      • kryddig kokossoppa
      • vitaminboostad kokossmoothie
    • ph-balans
    • bikarbonat
      • skönhetstips med bikarbonat
      • i köket
    • vackra naglar utan månatlig kostnad
    • vatten
    • vetegräs
    • magnesium
    • måttligt intag av vin bidrar till skydd
    • kaffe
    • bonde på köpet …
  • forskning
    • socker och livsmedel med …
    • sött och fett i kombo
    • stå och … rasa i vikt
    • mat som göder kronisk inflammation – och depression
    • grönsaker och frukter motverkar inflammation
  • hormonTant
  • KUNDSIDA
    • Recept 500 kcal – steg 1
    • steg 3 … efter avslutat program
    • sätt fart på ämnesomsättningen …
    • JUL-recept
    • protein
    • kolhydrater
    • middagar
    • frukost
    • andra recept
  • NYHETSBREV
    • vill få nyhetsbrev
    • Nyårslöfte … näääh … nu kör vi träning som planerat! – januari
    • Påverka din kropp med dina steg – december
    • Så tränas din hjärna – november
    • Håll koll på fettcellerna – oktober
    • Hormoner och detox – september
    • GI-Boxen för mättnad och mindre vikt – augusti
  • BUTIK

Inläggsnavigering

← Föregående Nästa →

Rätt kombinerad mat – undvik animalisk föda NYHETSBREV OKTOBER 2013

its me

Om du enbart ska komma ihåg 5 saker, så är det:

  1. Ät färsk frukt och/eller färskpressad juice på fastande mage
  2. Ät mycket mat med hög vattenhalt – färsk frukt och färska grönsaker.
  3. Ät rätt kombinerad mat.
  4. Undvik i möjligaste mån animaliska produkter och … framför allt processad mat.
  5. Undvik mjölkprodukter.

Varm hälsning om fortsatt fokus. Ring om du behöver …

Maud

 

Matsmältningen
Normalt ska maten lämna magsäcken på mellan 2 och 4 tim, men i fel
kombinerad form kan den ligga kvar upp till 8 tim – innan den till slut tvingas
ned i tunntarmen. Jäsningen som sker är bl.a. den som skapar illaluktande
toalettbesök.

När vi äter kött med grönsaker (protein+grönsak) uppstår inte problemet,
grönsaker påverkas inte av vilket enzym som bryter ned dem. De anpassar sig
efter övrigt innehåll i magsäcken. Den smälts nu av saltsyra.

Om kombinationen hade varit potatis med grönsaker hade de smälts ned av en
basisk magsaft! Så fungerar vår finurliga kropp.

RECEPT
Ugnsraggmunk – 4 port
3 ägg KRAVmärkta
3 dl mjölk eller havremjölk/sojamjölk
1 dl vatten
1,5 dl vetemjöl
6-8 medelstora potatisar
1 pkt fetaost
rapsolja till ugnsformen
2 tsk salt
ev. svartpeppar efter smak

TILLAGNING
Sätt ugnen på 250 grader. Smörj en liten långpanna eller ugnsfast form lagom
för 4-6 personer med rapsoljan.
Vispa samman ägg, 1 dl av mjölken, vattnet, och 2 tsk salt och ev ett par varv med svartpepparkvarnen
Tillsätt vetemjölet och vispa allting slätt.
Rör ner resterande mängd mjölk.
Skala potatisen och riv den grovt, blanda ner i smeten.
Häll smeten i långpannan/ugnsformen.
Skär fetaosten i bitar eller smula sönder den grovt och fördela jämt i formen.

Grädda din ugnsraggmunk i mitten av ugnen tills den fått fin färg, ca 30-40
minuter. Servera gärna gärna  med lingon och fräsch råkostsallad till är väl nästan
obligatoriskt!

 

Detta inlägg postades av adminhcg. Bokmärk permalänken.
Drivs med WordPress