utrensning med frukt

grapeDet är långt viktigare att tänka på hur mycket frukt du skall äta per dag än hur mycket protein du behöver konsumera.

Vikten av att vi har en effektiv utrensning av giftiga avfallsprodukter varje förmiddag är den mest centrala i detta viktminskningsprogram. Den viktigaste principen vid viktminskning är att inte hindra utsöndringscykeln. Orsaken till att många dras med övervikt är att våra traditionella kostvanor konsekvent har legat i vägen för den så viktiga utsöndringscykeln.

Mellan kl 4 på morgonen och fram till 12 pågår en utsöndring av avfallsprodukter/ toxiner/gifter som gårdagens föda gett upphov till. Ju sämre kvalite på denna föda ju fler avfallsprodukter. Denna process är en av de viktigaste förutsättningarna för en bibehållen hälsa.

Det enda du kan äta under denna period för att inte stoppa upp utsöndringen är frukt, som har en vattenhalt på 80-90 %. Alla mineraler, vitaminer, kolhydrater, aminosyror och fettsyror som kroppen behöver finns i frukten. Därför är frukt det mest livgivande vi kan äta.

Sugen på sötsaker? Istället för tomma kalorier i form av läsk, godis eller saft – drick ett glas grapefruktjuice. Studier visar att färskpressad grapefruktjuice innehåller fler näringsämnen per kalori än många andra fruktjuicer som till exempel äppel-, ananas-, druv- och plommonjuice.

jag älskar grapefrukt

OBS! grapefrukt kan krocka med viss medicin. Konsultera din läkare om du tar t.ex. kärlpåverkande medicin. Du kan rådas att inte ta dem vid samma tillfälle på dagen.

Grapefrukt innehåller stora mängder av ämnet naringenin, ett ämne som uppmuntrar levern att förbränna fett istället för att lagra. Grapefrukt inenehåller dessutom limonoider och lykopen, som tros ha cancerhämmande egenskaper. Grapen har enbart 39 kcal, vilket gör den utmärkt vid fruktdag eller fastedag.

Grapefrukt till frukost? Strö en aning bikarbonat (alt det kroppsvänliga björksockret) över det skivade fruktköttet för att bli kvitt den lite beska smaken.