bikarbonat

EgyptenSe Peters viktminskning i bloggen …
12,4 kg på 26 dagar!! Det ÄR riktigt bra!

För 5000 år sedan använde de gamla egyptierna flodbäddarnas salta avlagringar för glastillverkning och ornamentering. De brände även sjögräs och använde askan i rengöringssyften (därav namnet ”soda-aska” eller rätt och slätt ”soda”).

Även vår kropp producerar bikarbonat. Bikarbonat reglerar pH-nivån (surhetsgraden) i saliven, vilket hjälper till att förhindra uppkomsten av tandsten. Den reglerar även magsaftens surhetsgrad och förebygger därför magsår och liknande besvär samt driver ur koldioxiden ur kroppens vävnader som förs ut i blodflödet.

OBS! har du vitamin B12-brist, SKA du konsultera din läkare INNAN du tar Bikarbonat!

Natriumbikarbonat är en fullkomligt naturlig produkt som finns i jordens hav och vattendrag och i marken. Den innehåller inga av de frätande ämnen som finns i kemikalier och många industriella rengörings- och tvättmedel. Det är ogiftigt och kan i form av hushållsbikarbonat användas utan fara för barn, husdjur eller växter.

Bikarbonaten har många användningsområden tack vare 4 viktiga egenskaper.

– dess mjuka och flexibla molekylstruktur med milt slipande egenskaper gör den till en förträfflig rengörare.

– bikarbonats kristallstruktur löses upp i vatten och partiklarna ”polerar” och gör vattnet mjukt.

– dess neutraliserande agens reglerar pH-balansen.

– och bäst av allt, den är billig! Använd den överallt i ditt hem. Följ råden ha ALLTID bikarbonat hemma, redo att användas i städningen och som hjälpreda i köket!