Chili och curry gör den här soppan härligt het.
INGREDIENSER
- 1.3 hg färska morötter
- 50 g palsternacka
- 0.5 st röd paprika
- 0.5 st gul lök
- 0.5 st zucchini
- 1 dl röda linser
- 10 g citrongräs, färskt
- 2 tsk lantbuljong
- 1 msk curry
- 1 krm cayennepeppar
- 1 krm salt , fint
- 1 krm svartpeppar, malen
- 4 dl kokosmjölk
- 1 st lime
- 1 msk kokosolja
TILLAGNING
- skala morot och palsternacka och hyvla tunna skivor på mandolin eller med en potatisskalare.
- kärna ur och skär paprikan i bitar.
- skala och hacka lök och tärna zucchini.
- fräs grönsakerna i kokosolja några minuter,
- tillsätt väl sköljda linser och citrongräs (banka lite på det först och dela på mitten).
- krydda med lantbuljong (ekologisk, utan jäst och socker), curry och cayennepeppar och salt.
- rör om och fräs lite till och häll sedan på kokosmjölk och limejuice.
- låt puttra på låg värme i ca 15 minuter tills linserna är mjuka.
- fiska upp citrongräset.
- smaka av med salt och peppar.
- servera eventuellt med ris eller nudlar.