bra att veta …

här presenterar jag viktiga och användbara tips för en hälsosammare kropp. Det är tips som kraftigt stödjer det genomförda viktminskningsprogrammet och är lika viktiga även om du inte genomgått den!

VACKRA, STARKA OCH HÅLLBARA NAGLAR
Hos Helheten, Mörby Centrum eller i Hammarby sjöstad får du en manikyr som reparerar, stärker och stimulerar din naglar till tillväxt – utan vare sig gelé eller Shellack och … utan den kontinuerliga kostnaden! Bra va?! Ring och beställ tid.

DE BÄSTA HUDVÅRDSPRODUKTERNA ÄR DE DU ÄTER

Många av de hudproblem vi upplever beror på att huden är ett utrensningsorgan. Via huden gör kroppen sig av med många av de föroreningar vi får i oss via mat, luft – och genom huden. Via huden försvinner även den del av de slaggprodukter som kroppen själv bildar. Därför kan hudproblem ofta spåras till ditt mag-tarmsystem och vad du äter.

Mat som som du bör undvika är: socker, vitt mjöl, raffinerad mat (hel- och halvfabrikat), snabbmat, läsk, mjölk och köpt juice, raffinerade oljor och margarin.

Den bästa maten du kan äta för perfekt hud är till stor del grönsaker, osöta frukter (som avokado, gurka, squash m.m.), nötter, frön, alger, bär och en mindre mängd söt frukt.

En av de mest energikrävande processer som din kropp måste utföra, flera gånger per dag är – matsmältningen. När vi ger vår kropp näringsrik och så ren mat som möjligt, mår den bra och bildar nya friska celler för ett hälsosamt liv. Detta återspeglar sig i huden.

Har du obalans i tarmfloran tar den inte upp näring effektivt. Det leder till näringsbrist. De flesta människor har ibland eller ofta problem med mage/tarm. Alltifrån lös eller hård mage, gaser, uppsvälldhet, illamående, allergier och överkänslighetsreaktioner mot olika livsmedel etc. Det beror ofta på en dålig tarmflora.

Cirka 80 procent av immunsystemet är lokaliserat till tarmen och dess slemhinna. Tarmslemhinnan påverkas aktivt av tarmfloran. Därmed påverkas också immunsystemet av tarmfloran. Med andra ord är en god tarmflora avgörande för en god hälsa.”

KÄLLA: Holistic kosttillskott

 

 

 

Återförsäljare för ett av världens finaste kosttillskott – Innate Response.

INNATE_LOGO