BUTIK

Som stöd för det arbete jag har gjort och det resultat jag har uppnått med M&Co viktCoachningsprogram har jag valt några viktiga produkter, som jag fortsatt vill ha med i min vardag. Många av dem hittar du under rubriken ”bra att veta …”. Produkterna nedan vill jag erbjuda dig till jämfört bra priser. Klicka på länken eller läs mer efter beställningsformuläret.

Prislista

Produktvikt/innehållrek. prismitt pris
Björksocker750 gr175 kr145 kr
Chiafrön, malda500 gr240 kr185 kr
Chiafrön, hela500 gr240 kr, jmfr hälsokost 300gr - 159 kr190 kr
Greens, Optimum - 38 dgr300 gr360 kr310 kr
Greens, BIO 50 dgr335 kr265 kr
CalMag, kapslar100 st125 kr105 kr
Collagen.plus250 gr/25 dgr365 kr325 kr
Kokosolja Natural Zing425 ml175 kr150 kr
Kokosolja, smak-o luktfri500 mljämfr Biofood 400 gr 55 kr 55 kr


Din kropp – en helhet!
Kost, psyke och fysisk aktivitet skapar tillsammans en god hälsa!
Fler delar påverkar vår hälsa. Vad vi äter påverkar vårt psykiska välbefinnande – hur jag mår! Vårt psyke påverkar vårt agerande i vardagen t.ex. val av kost samt regelbundenhet i vårt ätande, behovet av rörelse/träning påverkar vidare hur vi tar upp näringen ur kosten vi äter – allt hänger ihop.

Ofta är det tidsbrist, kanske lättja och bekvämlighet som vinner kampen över en psykisk stabilitet och goda val. Vi är några som ”sitter i samma båt” dvs – låter omständigheter göra valen i vardagen.

Din beställning skickas som postförskott inom 1 vecka och frakt tillkommer. Alla priser inklusive moms. 

Björksocker – 750 g -är tillverkat av 100% rena xylitolkristaller. Xylo är grekiska för träd. Kan användas under steg 1 – då fett, stärkelse och annat socker är tabu.

• produceras från växter, grönsaker och träd.
• är kroppseget och kroppen producerar själv flera gram xylitol om dagen.
• ungefär lika sött och har samma konsistens som socker och utan bismak, men har 40% mindre kalorier än kolhydrater/socker.
• behöver inte insulin för sin omsättning vilket gör det till ett utmärkt val för diabetiker, eller andra som vill begränsa sitt intag av raffinerat socker.
• kan användas som vanligt socker till det mesta förutom till bakverk som kräver jäst eller för att göra hårda karameller.
• till skillnad från socker, kan bakterier som orsakar karies inte använda björksocker som näring och då uppstår ingen syraatack på tänderna.
• björksocker är basbildande.
• kroppen behöver inte insulin för att använda björksocker, vilket är underbara nyheter för dem som vill gå ner i vikt, hålla vikten eller har diabetes.

Den annorlunda ämnesomsättningen hos sällskapsdjur, gör att björksockret är inte lämpligt. De inte kan bryta ner björksocker.

Chiafrö – 500 g, malda eller hela välj i listan.

Innehåller 35 % kostfibrer och 20 % hög-kvalitativt protein samt 18% fett, varav 15 är fleromättat och 11% är omega-3 (genomsnittligt och beroende på växtort).

De har mer kalcium än mjölk, mer omega-3 än lax och linfrö (samt stabilare) och 30% mer antioxidanter än blåbär med hög halt av nyttiga fettsyror vilket är naturligt skyddade, samt hög halt av vitaminer och mineraler.

• inga konserveringsmedel eller tillsatser, vilka inte heller behövs pga den höga halten av naturliga antioxidanter. De viktigaste antioxidanterna är klorogensyra, koffeinsyra, myricetin, quercetin, och kaempferol. Chia bildar en mättande gel i tarmen som även ger långsammare blodsockerstegring.
• har förhållandevis högt innehåll av protein och viktiga aminosyror.
• använde Chia som stapelföda av aztekerna och man gjorde även medicin av den.
• innehåller inget gluten. Själva ordet ”Chia” betyder ”något som gör dig stark”.

Chia kan ätas på olika sätt, som den är i drink (tänk på att den bildar en gel efter ett tag p.g.a. de lösliga fibrerna), strö den över müsli, ha den i maträtter, omeletter, i gröt, i soppor, i bakverk, ja, i princip är det bara fantasin som sätter gränser. Chia binder upp till 12 gånger sin vikt av vatten vilket kan underlätta matsmältningen och förbättra vätskebalansen. Det gelbildande fröet gör att du känner dig mätt längre och gör att du inte behöver äta så mycket vid varje måltid. Det hindrar även snabb blodsockerstegring då gelén gör att kolhydraterna spjälkas långsammare. Det gör att det den energigivande effekten varar längre. Något som redan aztekerna visste som använde en handfull vid långfärder – enbart.

Greens, Optimum – 300 gram – 38 dagar

 – växt-, grönsaks- och fruktpulver. Den nya högoktaniga födan – superfood. En basbildande samverkan av växtkoncentrat. 38 naturliga olika födoämnen ger ett förstklassigt näringstillskott. En dos ger lika mycket näring som flera stora sallader. Hög halt av naturliga vitaminer, flavonoider, klorofyll och andra viktiga fyto(växt)kemikalier. 
         Innehåller bl a alfalfa, lecitin, chlorella, korn- och vetegräs, äpplefibrer, Royal jelly, bipollen, propolis, acerolapulver, lakrits, grönt te, vindruvskärne-& rödvinsextrakt, m.m. Dosering: en matsked, ca 8 gram i vatten eller juice, helst på fastande mage. Räcker ca 38 dagar vid full dosering.

Greens, BIO – korngräs vetegräs, astaxantin, chlorella, spirulina

Innehåll:  300 gram • 50 dagar • Dosering: 1 msk (6 gr) per dag. Osötad •  inga smak- eller konserveringsämnen.

Ingredienserna i nya Bio Greens är koncentrerade, basbildande näringspaket med naturliga aminosyror, vitaminer, mineraler, spårämnen, enzymer, fytoämnen och mörkgrönt av klorofyll. Allt är naturligt i Bio-Greens och det är näringsrikt och kanske i första hand avgiftande.
    Korngräs och Vetegräs odlas ekologiskt i Nya Zeeland och skördas när plantan fortfarande är ung. Inom 1-6 timmar efter skörden transporteras den till en ekologiskt certifierad torkanläggning där fukthalten försiktigt reduceras till 4%. Man testar produkten varje timme. När pulvret torkats mals det ner till ett mycket fint pulver. USDA Organic.

• Spirulina räknas som det mest näringstäta födan på jorden. Den odlas i kontrollerade anläggningar i Taiwan och har certifierats i ett flertal länder.
• Chlorella odlas i avskilda tankar med mineralvatten utan konstgödsel eller bekämpningsmedel och är vida känt för sin avgiftningsförmåga.
 Chlorella CGF – För att ytterligare förstärka dessa egenskaper har vi tillsatt 20 procent av CGF – Chlorella Growth Factor. Man kan kalla det ett chlorella-extrakt. CGF består av en blandning av RNA/DNA, aminosyror, vitaminer och mineraler.
• Astaxanthin – 6 mg (normalt är 2-4 mg). Detta är Astaxanthin av verkligt hög kvalitet. Enormt antioxidant och skyddar vid avgiftning.

Collagen.plus – Joint support har fått ännu en viktig ingrediens – äggskalsmembran (och ersätter därmed Curcumax). Äggskalsmembran innehåller så gott som alla viktiga ämnen som ett friskt ledbrosk gör; naturligt glukosamin, alla former av collagen samt kondroitin och elastin.

Ingredienser    Hydrolyserat fiskkollagen, fruktsocker, kondroitinsulfat, metylsulfonylmetan, äggskalsmembran, boswellia serrata, sötningsmedel (xylitol), askorbinsyra, gurkmeja (Curcuma longa), bromelain, hyaluronsyra, aromämne (naturlig kiwi-jordgubb), färgämne (rödbetspulver), surhetsreglerande medel (citronsyra), biotin.

Som kosttillskott – 250 gram • 10 gram per dos • 25 doser, 1 msk – 10 gram
Anvisning: Lös upp en matsked (10 gram pulver) i ett glas vatten och rör om. Drick strax innan sänggående eller före frukost på tom mage. Innehåller 250 gram pulver.

Leverantörens collagen utvinns ur fisk och inte djurhudar.
Produktionen av collagen avtar med stigande ålder och därmed vighet och elasticitet i hud, bindvävnad, leder och muskler. När vi är 60 år kan vi ha förlorat upp till 30 procent av vårt collagen. Processen börjar redan vid 30-årsålder. Det kan bland annat yttra sig i ledproblem då ledbrosket till stor del (67%) består av collagen samt rynkig hud.

• tas inte lätt upp genom huden på grund av för stora molekyler.
• är ett fiberliknande protein som återfinns i hud, senor, ben, brosk, muskler och bindvävnad. 30 procent av hela kroppen består av collagen samt 75 procent av hela proteinvikten. Huden består till 75 procent av collagen.
• har en funktion som stödstruktur och är nödvändig för musklernas och hudens elasticitet.
• är även fuktbindande och därmed utfyllande.
Detta collagen är hydrolyserat, alltså spjälkat, i peptidform, vilket ger snabbt upptag. Naturliga smakämnen och en aning kristallisk fruktsocker (ej processat High Glucose Fruit Sugar) samt björksocker har använts för en behaglig fruktsmak.

Collagen 3000 mg
MSM   250 mg
Gondroitin  225 mg
Äggskalsmembran 185 mg
Boswellia  100 mg
Bromelain  15 mg
Gurkmeja  25 mg
Vitamin  C50 mg
Hyaluronsyra 10 mg

 

CalMag veg. kapslar – Kalcium och magnesium

140 mg kalcium och 70 mg magnesium per kapsel – 100 kapslar – kelaterad. Kalcium och magnesium användes av musklerna för avslappning. Bra för att bygga upp starka ben hos vuxna och barn. kalciumfosfat (kroppseget) och magnesiumcitrat.

Kokosolja – Natural Zing, 425 ml

Ett fantastiskt fint kokosfett från Filipinerna. Bästa leverantören kunnat få tag i. Kallpressad med en skonsam metod ger ett ”biologiskt ren” kokosfett. Kokosfett blir flytande vid 24 C och bör förvaras i kylen under varma dagar. Full av nyttiga mellanlånga fettsyror som spjälkas och förbränns lätt och används som energi istället för fettbildning. Ingen värme eller konstgjorda metoder/ämnen har använts. Utmärkt mild kokossmak som försvinner vid stekning. Till stekning, matlagning, bakning, som pålägg istället för smör, i drinkar, etc.

Utmärkt att poppa popcorn eller pumpafrö i. Gör havrebollar med rå kakao och björksocker, agave eller stevia.