renande oljeterapi – oil pulling

Oil PullingOil Pulling for a Brighter Smile and Better Health, säger Bruce Fife. Vd i den icke-profiterande verksamheten Coconut Reasearch Center och författare till böckerna The Coconut Oil Miracle, Coconut Lover’s Cookbook, and Eat Fat, Look Thin, The Detox Book, Saturated Fat May Save Your Life, and Health Hazards of Electromagnetic Radiation. ”Vissa människor tror att jag är galen när jag säger till dem att oljeterapin kan hjälpa med astma, allergier, kronisk trötthet, diabetes, migrän, PMS och kroniska hudproblem. Oljeterapin verkar genom att avgifta eller rena kroppen”, säger han.
Detta gör du självklart inte under 3-stegsmodellens Steg 1. I Steg 2 kan du börja göra test för att utröna upplevelse och resultat, men … bäst är att vänta tills dess du är i Steg 3!
Ett säkert, enkel, billigt och varsamt ”gör-det-själv-recept” som läker, förebygger sjukdom och bidrar till ett hälsosamt liv. Till skillnad från andra metoder för avgiftning som varar endast en kort tid, bör oljeterapin vara en del av ditt dagliga schema, som att borsta tänderna. Även om Oil Pulling är relativt ”modern” företeelse, har den sitt ursprung i ayurvedisk medicin, som går tillbaka tusentals år.

Skärmavbild 2013-11-25 kl. 11.31.36

Skölj i munnen

med 1 tsk ekologisk kokosolja ca 15-20 min och spotta sedan ut. Det går också att använda sesam- och solrosolja, men kokosoljan har även andra fördelar. ”Det första många märker är en förbättring av sin munhälsa. Tänderna blir vitare, andedräkten fräschare, tungan och tandköttet får på en frisk rosa färg. Även problem som blödande tandkött, karies och andra tandköttsproblem har kraftigt minskat eller helt läkt.” //Coconut Research Center.

Jag har nu gjort detta ett tag. Första dagarna var det svårt att hålla oljan mer än 5 min, nu är jag en bit över 10 min – och där stannar jag! Känns riktigt bra med den smörjande oljan, som gör gott. Tandkött och tunga ser friskare ut och tänderna är vitare. //Maud

Kokos smälter tvärt vid cirka 25 grader, vilket gör att kokosfett inte ger någon flottig känsla i munnen utan en sval och gräddig känsla som många tycker om. Du sköljer oljan i munhålan, du ska inte gurgla. Att gurgla blandar oljan med saliven och det blir till en tjock gröt. Sköljning görs en till tre gånger om dagen på fastande mage. Den bästa tiden är på morgonen innan du äter frukost eller före varje måltid. Den använda oljan spottas ut och munnen sköljas med vatten. Svälj aldrig oljan eftersom den är laddad med bakterier, toxiner och slem.

Rengöringsmedel
Oljan fungerar som ett rengöringsmedel. När du tar den i munnen och arbeta runt dina tänder och tandkött ”drar” oljan ut bakterier och annat skräp – ungefär som oljan du har i din bilmotor. Oljan i motorn samlar upp smuts och sot samt lämnar motorn relativt ren. Följaktligen går motorn jämnare och håller längre. Likadant blir det när vi tar bort skadliga ämnen från våra kroppar. Vår hälsa förbättras, vi kör jämnare och håller längre.

Kroppen blir av med ansamlade gifter och bakterier – en slags själv-healing inifrån.När du startar med ”Oil Pulling” kan symptom förvärras en tid innan de blir bättre – det är bara att fortsätta – ingenting skadligt sker. Hudproblem kan blossa upp och bli värre en kort tid – fortsätt med oljan och det upphör.

Oljeterapin helt ofarlig
Allt du gör är att skölja munnen med vegetabilisk olja,  ett livsmedel. Du sväljer den inte ens. Vad kan vara mer godartat än så? Nästan vem som helst kan göra det, oavsett nivå av hälsa. Om du har hälsoproblem, låt inte enkelheten i oljeterapin avskräcka dig från att pröva. Ibland är det de enklaste förfaranden som ger störst resultat.

Dr F. Karach, MD
”Oil Pulling” som vi känner den idag, infördes 1992 av Dr F. Karach, MD. Dr Karach hävdade att ”Oil Pulling” kunde bota en mängd sjukdomar, från hjärtsjukdomar och matsmältningsbesvär till hormonella rubbningar. Han sa att det botade honom från en kronisk blodsjukdom efter 15 år och inom tre dagar botades hans artrit. Han använde metoden i sin läkarpraktik med stor framgång.